• Nieuwsbrief I

  Terugblikken en vooruitkijken

  Wat een jaar.

  En wat een start voor Bevlekt ontvangen!

  kerstboomDe boekpresentaties van Bevlekt ontvangen waren overweldigend: zoveel belangstelling, zoveel warme reacties, zoveel emoties…

  En dat was nog maar het begin. Bijna dagelijks vallen er berichten in mijn mailbox van mensen die een recensie op mijn website plaatsen of die me schrijven wat Bevlekt ontvangen met hun gedaan heeft. Zelfs wildvreemden zoeken contact en geven aan in welk stuk ze door Bevlekt ontvangen geraakt zijn.

  Voor mij bijzonder te horen/te lezen dat ieder het boek op zijn/haar eigen manier beleeft. Wat dat betreft is mijn doel nu al bereikt; het heeft mensen aangezet tot nadenken over…, tot contact zoeken met… , tot communicatie met elkaar…

  In 2013 gaan we natuurlijk vol energie door met de promotie van Bevlekt ontvangen.
  In deze nieuwsbrief geven we alvast een doorkijkje in de activiteiten voor zover tot nu toe bekend. De meest recente informatie over alle activiteiten en het hoe, wat en waar kun je lezen op mijn website www.nicollepoort.nl en op mijn facebookpagina.

  Rest mij een ieder heel hartelijk te bedanken voor de respons, de steun en het ambassadeur zijn van Bevlekt ontvangen. Ik hoop ook in 2013 op jullie te mogen rekenen en wens iedereen een warm en inspirerend 2013 toe!

  Nicolle Poort

  border

  Agenda

  14 januari 2013 – Interview Radio Schouwen-Duiveland
  Interview voor het programma ‘Schouwse Vrouwen Wereldwijd’, met Els de Haan.
  Tijd: 11.00 – 12.00 uur

  24 januari 2013 – Leessalon
  Met elkaar en met de auteur in gesprek over ‘Bevlekt ontvangen’.
  Locatie: Noordelijke Achterweg 59a, Wemeldinge
  Tijd: 19.30 – 21.30 uur

  29 januari 2013 – Boekpresentatie
  Boekpresentatie van ‘Bevlekt ontvangen’ in café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee.
  In samenwerking met Libris Boekhandel De Vries.
  Locatie: De Gekroonde Suikerbiet, Zierikzee
  Tijd: 19.30 – 22.00 uur

  28 februari 2013 – Literaire ontmoetingen
  Inspirerende avond met o.a. een boekpresentatie van ‘Bevlekt ontvangen’ en een kennismaking met ‘Poëzie & Muziek’. In samenwerking met You&Mies en Theo van der Leer.
  Locatie: You&Mies, Kootsekade 17a, Rotterdam
  Tijd: 19.30 – 22.00 uur

  border

  Reacties van lezers

  “Deze debuutroman smaakt naar meer. Nicolle verstaat de kunde je snel het verhaal in te zuigen en je razend nieuwsgierig te maken hoe de geschiedenis zich ontwikkelen zal. De omgeving en karakters zijn nooit omslachtig beschreven en toch haal je beiden moeiteloos voor de geest. Vanuit ons huidig point of view word je prachtig op het verkeerde been gezet over wat er aan de hand is en denk je de clou al aan te voelen komen. Die is echter veel gelaagder, knap gevonden en tot op de laatste bladzijde verborgen. Het is geen enorme pil en toch heb je na lezing het idee hele levensverhalen te hebben meegemaakt. Dat doet niet iedereen Nicolle na.” – Rutger Lommerse (Berkel Enschot)

  “Wat een mooi, herkenbaar en vlot geschreven boek. De ontknoping kwam als een donderslag bij heldere hemel, een zeer verrassend einde. Ik hoop dat er nog een volgende roman gaat komen na zo’n prachtig debuut. Klasse! – Birgitte Brandsma (Best)

  “Poort schrijft uiterst suggestief, waardoor de lezer voortdurend wordt aangezet om bepaalde dingen in of aan te vullen. Hierdoor ontstaat een relatie tussen lezer en schrijfster. De schrijfster biedt aan, de lezer vult aan. Tot op het einde van deze roman houdt de schrijfster de lezer in spanning. Hierdoor blijft het boek genietbaar tot op de laatste pagina. Poort weet haar personages levendig te schetsen. ‘Schetsen’ omdat ook hier de lezer moet aanvullen. Poort rekent op het inlevingsvermogen van haar lezer, maar doet dat op een voortreffelijke manier: als lezer kun je niet anders dan blijven stilstaan bij bepaalde feiten en gegevens, niet anders dan vooruit denken. Het is een constante wisselwerking waardoor dit boek een belevenis blijft. Als in een film zien we alle situaties, alle personages,… en voelen we alle emoties. Want dat is misschien nog wel de grootste kracht van ‘Bevlekt ontvangen’: emotie troef! Een aanrader!” – Suzanne Binnemans (Antwerpen)

  Kijk voor meer ervaringen van lezers op www.nicollepoort.nl/recensies

  border

  Laatste nieuws

  tafel

   

  Interview Vrouwen van Nu

  Een mooi artikel in het ledenmagazine van Vrouwen van Nu!
  “Nicolle Poort een energieke vrouw, een gevoelsmens, een vrouw die schrijft met een boodschap en over voldoende verhalen beschikt voor de komende tien boeken.”

  Lees het volledige artikel op www.vrouwenvannuzeeland.nl/nl/wat/nieuws/debuut-roman—bevlekt-ontvangen–.html

   

  sint

   

  Topper voor pakjesavond!
  Ook Sint & Piet zijn razend enthousiast over ‘Bevlekt ontvangen’! Zij verrasten Nicolle met een persoonlijk bezoekje in haar huis in Wemeldinge.

   

   

   

   

  stoel

   

  Leessalon
  Op 15 november was de woonkamer van Nicolle Poort het decor voor de eerste leessalon over ‘Bevlekt ontvangen’. Het werd in alle opzichten een groot succes. Een avond vol vertrouwen, verwondering en verbinding. Absoluut voor herhaling vatbaar!

  border

  Publicaties

  “Het katholieke antwoord op Franca Treur” (PZC – 31 oktober 2012)
  www.nicollepoort.nl/wp-content/uploads/2012/11/bevelanden-tholen_20121031_C10.pdf

  Zeeland Geboekt – Schrijverscorner (weblog PZC-verslaggever Jan van Damme)
  http://zeelandboeken.pzc.wegenerwordpress.nl/schrijverscorner/schrijverscorner-40/

  Vrouwen van Nu – ledenmagazine (december 2012)
  www.vrouwenvannuzeeland.nl/nl/wat/nieuws/debuut-roman—bevlekt-ontvangen–.html

  Vermeldingen op websites

  Dizzie.nl
  http://www.dizzie.nl/b_45467_Bevlekt-ontvangen.php
  (onderdeel Twentsche Courant Tubantia)

  border

  Meer informatie?

  Voor meer informatie over de auteur en/of de roman ‘Bevlekt ontvangen’ kunt u contact opnemen met:

  Nadine van der Hulle (communicatieadviseur Nicolle Poort)
  T 06 44 29 53 49
  E nadine@wtths.nl

  Ook verwijzen wij u graag naar de volgende links:
  –          www.nicollepoort.nl
  –          www.facebook.com/nicollepoort

  border

   Leessalon en/of signeersessie

  Nicolle Poort hoopt met haar boek een breed publiek te bereiken en mensen te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan. Daarom organiseert zij regelmatig leessalons, waarbij zij voorleest uit eigen werk en in gesprek gaat met haar lezers. Mocht u een leessalon en/of signeersessie in uw boekhandel willen organiseren, neemt u gerust contact op met

  Nicolle Poort (T 06 21 63 22 22 – E nicollepoort@gmail.com) of
  Nadine van der Hulle (T 06 44 29 53 49 – E nadine@wtths.nl).