• Nieuwsbrief II

  Een mooie eerste helft

  Met de zomervakantie voor de deur kan ik terugkijken op een mooie en verrassende eerste helft van 2013. De afgelopen maanden stonden opnieuw bol van de hoogtepunten.

  Het jaar begon met een interview voor Radio Schouwen-Duiveland en een boekpresentatie in café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, een samenwerking met boekhandel De Vries. Die avond en het contact met de gasten heb ik als heel mooi en bijzonder ervaren.

  kaft

  Daarna volgde een literaire ontmoeting met Theo van der Leer waarbij woorden en muziek op unieke wijze samenkwamen. En heel recent mocht ik in selexyz dominicanen, een van de mooiste boekhandels van het land, een presentatie houden over Bevlekt ontvangen, voorafgegaan door een interview voor het L1 radioprogramma ‘De Stemming’.

  Een ander belangrijk moment was het ter perse gaan van het grootletterboek! Om als debuterend schrijver een uitgever te vinden, is op zich al een hele prestatie. Maar om voor diezelfde debuutroman twéé uitgevers te vinden, is ronduit bijzonder. Het doet mij veel genoegen dat Bevlekt ontvangen nu ook gelezen kan worden door mensen met een visuele beperking. Deze prachtige uitvoering van Bevlekt ontvangen wordt uitgegeven door Uitgeverij Oorsprong.

  Waar ik minstens zo trots op ben, is dat het Derlon hotel in Maastricht, één van de plekken waar Bevlekt ontvangen zich afspeelt, heeft besloten mijn boek deze zomer cadeau te doen aan alle relaties én aan de gasten in het hotel. Een enorme opsteker! Sione Götte, General Manager van Derlon, zei over het boek: “Een prachtige en aangrijpende roman welke zich grotendeels afspeelt in Maastricht. Mijn wandeling langs de Onze Lieve Vrouwe Basiliek en door de Koestraat heeft na het lezen van Bevlekt ontvangen een andere verbeeltenis gekregen! Een prachtig zomers cadeau voor al onze relaties. Met veel plezier gaan wij met een koffer vol met boeken ‘on tour’!”

  Inmiddels borrelen er alweer volop nieuwe en frisse ideeën. Ja, ook voor een nieuw boek.
  Het is nog te vroeg om daar iets over los te laten. Maar dat het opnieuw een groot avontuur wordt, is zeker. Met veel plezier zal ik jullie meenemen op die reis…

  Ondertussen blijven we natuurlijk ook allerlei leuke activiteiten ontplooien rondom Bevlekt ontvangen. Op mijn website www.nicollepoort.nl en via mijn facebookpagina hou ik jullie op de hoogte over het laatste nieuws en alle activiteiten.

  Ik wens iedereen een prachtige zomer toe, vol zon, licht en warmte. En heel graag tot ziens.

  Nicolle Poort

  border

  Hoogtepunten

  posters

   

  Boekpresentatie selexyz dominicanen Maastricht
  Zondag 23 juni 2013. Geen mooiere plek voor een boekpresentatie dan selexyz dominicanen in mijn droomstad Maastricht! De aanloop op deze ietwat druilerige koopzondag was groot, net als het enthousiasme van het publiek.

   

   

  radio

   

  Interview L1 radioprogramma ‘De Stemming’
  Voorafgaand aan de boekpresentatie in selexyz dominicanen was ik te gast bij het L1 radioprogramma ‘De Stemming’, live opgenomen vanuit Café Forum in Maastricht. Heel spannend, maar ook heel leuk!

   

   

  kaft2

   

  Grootletterboek komt uit
  Half juni zag ook het grootletterboek het levenslicht. Heel trots ben ik op deze bijzondere uitgave voor mensen met een visuele beperking. Het grootletterboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Oorsprong en is te bestellen via uw boekhandel (ISBN 978-94-6101-1299).

   

  boeken

   

  Literaire ontmoeting bij You&Mies
  Op donderdag 28 februari 2013 was inspiratiehuiskamer You&Mies in Rotterdam-Hillegersberg het decor voor een bijzondere literaire ontmoeting tussen mijzelf en Theo van der Leer. Samen brachten wij een inspirerend en openhartig literair programma rondom het thema ‘Van donker naar licht’.

   

  biet

   

  Schrijversontmoeting in café De Biet
  Op dinsdag 29 januari was ik te gast in café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee (‘De Biet’ voor intimi) om te vertellen over Bevlekt ontvangen. Het was de eerste bijeenkomst in een nieuwe reeks schrijversontmoetingen, een initiatief van Boekhandel De Vries uit Zierikzee en café De Biet.

   

   

  gesprek

   

  In gesprek met de auteur
  Op 24 januari 2013 vulde mijn woonkamer zich opnieuw met een enthousiaste gezelschap om met elkaar in gesprek te gaan over Bevlekt ontvangen. De duidelijk ervaren lezers vroegen mij het hemd van het lijf en gingen uitvoering in op de diepere lagen van het boek. Een heerlijke avond!

   

  radio2

   

  Interview Radio Schouwen-Duiveland
  Op 14 januari 2013 was ik te gast in de uitzending van ‘Schouwse Vrouwen Wereldwijd’ met Els de Haan en Carla Bosters. De uitzending is terug te luisteren op de site van Radio Schouwen-Duiveland.

   

   

  border

  Agenda

  5 september 2013

  Lezing en schrijversontmoeting in de O.L.V. Basiliek in Maastricht (besloten)
  In navolging van het bijzondere zomer-relatiegeschenk organiseert het Derlon hotel in Maastricht op donderdag 5 september een ontmoeting met schrijfster Nicolle Poort in de O.L.V. Basiliek in Maastricht (alleen voor genodigden).

  border
  Meer informatie?

  Voor meer informatie over de auteur en/of de roman Bevlekt ontvangen kunt u contact opnemen met:

  Nadine van der Hulle (communicatieadviseur Nicolle Poort)
  T 06 44 29 53 49
  E nadine@wtths.nl

  Ook verwijzen wij u graag naar de volgende links:
  –          www.nicollepoort.nl
  –         
  www.facebook.com/nicollepoort

  border

  Leessalon en/of signeersessie

  Nicolle Poort hoopt met haar boek een breed publiek te bereiken en mensen te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan. Daarom organiseert zij regelmatig leessalons, waarbij zij voorleest uit eigen werk en in gesprek gaat met haar lezers. Mocht u een leessalon en/of signeersessie in uw boekhandel willen organiseren, neemt u gerust contact op met:

  Nicolle Poort (T 06 21 63 22 22 – E nicollepoort@gmail.com) of
  Nadine van der Hulle (T 06 44 29 53 49 – E nadine@wtths.nl).